تست hpv
تست hpv
تست hpv، یکی از آزمایشهای ضروری برای افرادی است که دارای فعالیت جنسی هستند. با پرکردن فرم زیر، میتوانید تست hpv را در محل انجام دهید و جواب آن را هم به صورت آنلاین دریافت کنید.ویروس HPV، از طرق مختلفی مانند روابط جنسی دهانی، مقعدی، واژنی و تماس نزدیک پوستی از فرد بیمار به فرد سالم منتقل میشود. گاهی اوقات افراد علائم این بیماری را نشان میدهند و در بعضی زمانها، این بیماری بدون علامت است و در نتیجه راحتتر، به شریک جنسی منتقل میشود. به این نکته توجه داشته باشید که ابتلا به بیماری عفونی زگیل دفع ادرار، اصلا شبیه و یا حتی قابل مقایسه با بیماریهایی مانند ایدز و یا هرپس نیست. بنابراین ابتلا به HPV در بسیاری مواقع قابل درمان و کنترل است. از طرفی، دریافت واکسن میتواند ابتلا به این بیماری را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. اگر به سلامت بدنی و جنسی خود اهمیت میدهید و دو سال از برقراری رابطه جنسی با شریک جنسی شما میگذرد.
چرا انجام تست hpv ضروری است؟
تا به حال حدود 200 نوع مختلف از ویروس زگیل دفع ادرار (Human papilomavirus) شناخته و بررسی شده که هر یک از آنها عملکردهای متفاوتی دارند. اما تحقیقات نشان داده، بیش از 30 نوع ویروس پاپیلومای انسانی، منجر به ایجاد سرطان مقعد، سرطان دهانه رحم یا دستگاه دفع ادرار در مردان و زنان میشود. به عبارتی دیگر، میتوان انواع ویروس HPV را در دو دسته کم خطر و پرخطر قرار داد. به طور معمول، انواع کم خطر این ویروس فقط منجر به بروز ضایعات پوستی در نواحی دفع ادرار، مقعد و دهان میشود. از آنجایی که این نوع از زگیلها عفونت خاصی ایجاد نمیکنند، منجر به بروز مشکلات عفونی جدی هم نخواهند شد. از سوی دیگر، بعد از گذشت حدودا 18 الی 24 ماه، بدون اینکه فرد تحت درمان باشد، زگیلها از بین خواهند رفت. برای اطلاعات بیشتر، برخی از انواع کم خطر این ویروس را در اینجا آوردهایم: HPV6، HPV11، HPV40، HPV43، HPV44، HPV53، HPV54، HPV61، HPV72 و HPV73. انواع پرخطر ویروس HPV، علاوه بر ایجاد زگیل در نواحی دفع ادرار، مشکلات دیگری هم به وجود میآورد؛ سرطان دهانه رحم و واژن در زنان و سرطان مقعد یا بیضه در مردان، مشکلات جدی است که در انواع پرخطر این بیماری ایجاد میشود. از پرخطرترین انواع این بیماری میتوان به نوع HPV16، HPV18، HPV31، HPV33، HPV35، HPV39، HPV45، HPV51، HPV52، HPV56، HPV58، HPV59، HPV68 اشاره کرد.اگرچه تست HPV بسیار مهم است اما معمولا پزشکان فقط به خانمهای سنین 21 تا 29 سال توصیه میکنند که اگر پاسخ آزمایش پاپ اسمیر آنها غیرطبیعی بود، تست HPV بدهند. HPV در این گروه سنی بسیار شایع است اما بیشتر عفونتها بهخودیخود بهبود پیدا میکنند. بنابراین، آزمایش منظم ممکن است همیشه سودمند نباشد. در عوض، زنان 21 تا 29 ساله لازم است مرتبا آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند. این آزمایش، HPV را تشخیص نمیدهد اما میتواند یک علامت قابلتوجه از عفونت که شامل سلولهای غیرطبیعی دهانه رحم است را تشخیص دهد. اگر نتایج تست پاپ اسمیر، غیرطبیعی باشد، پزشک در مورد انجام تست HPV تصمیم میگیرد. اگر آزمایش پاپ اسمیر، نتایجی غیرطبیعی را نشان داد ممکن است برای بررسی وجود ویروس، تست HPV تجویز شود. اگر سابقه HPV یا ضایعات سرطانی یا پیش سرطانی داشته باشید، ممکن است پزشک آزمایش HPV را همراه با تست پاپ اسمیر انجام دهد. علاوه بر این، زنان بالای 30 سال باید هر پنج سال یکبار تست HPV را همراه با تست پاپ اسمیر انجام دهند. ممکن است سالها یا حتی یک دهه طول بکشد تا علائم HPV بروز پیدا کند. تست پاپ اسمیر ممکن است سلولهای غیرطبیعی را تشخیص دهد اما برای تایید عفونت، آزمایش HPV ضروری است.در حال حاضر هیچ تستی برای آزمایش HPV در مردان وجود ندارد. بااینحال، مردان مبتلا به HPV بدون اینکه بدانند به این ویروس آلوده هستند میتوانند آن را به دیگران انتقال دهند. در اکثر این مردان، علائم HPV مشاهده نمیشود. همچنین، بسیاری از عفونتهای HPV معمولا قبل از ایجاد علائم، خودبهخود از بین میروند. برخی از پزشکان آزمایش پاپ مقعدی را برای مردان انجام میدهند. بااینحال، این آزمایش فقط برای مردانی انجام میشود که HIV مثبت هستند و رابطه جنسی مقعدی دارند. در این شرایط، پزشکان میتوانند تست HPV را در کنار آزمایش پاپ مقعدی انجام دهند. بااینحال، این کار توصیه نمیشود زیرا این آزمایشها ممکن است برای تشخیص HPV کافی نباشند.
چرا تست hpv انجام میشود؟
تست HPV به این دلیل انجام میشود که مشخص گردد آیا در بدن شما گونههایی از ویروس HPV که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش میدهند وجود دارد یا خیر. هنگامیکه از پاسخ این سوال آگاه هستید میتوانید در مورد تحت درمان قرار گرفتن یا منتظر ماندن برای رفع خود به خودی مسئله، تصمیم بگیرید. ازآنجاکه HPV خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش میدهد، بسیاری از افراد میخواهند از وضعیت HPV خود آگاه شوند تا بتوانند برای تصمیمات آتی آماده باشند. در صورت عدم درمان، HPV معمولا خودبهخود بهبود پیدا میکند. بر طبق مطالعات، از هر 10 عفونت، نه مورد در طی یک تا دو سال قابلتشخیص نیستند. به همین دلیل است که برخی افراد پس از آگاهی از نتیجه مثبت تست HPV تصمیم میگیرند بدون دریافت معالجات، درمان شوند. به این رویکرد، درمان انتظاری گفته میشود و در این مدت شما و پزشک مراقب تغییر در سلولها یا علائم غیرمعمولی هستید که ممکن است نشاندهنده سرطان دهانه رحم باشند. با هشیاری نسبت به تغییرات، در صورت بروز مسئله میتوانید بهسرعت اقدام کنید. همچنین میتوانید از صرف هزینهها و انجام اقداماتی که ممکن است درنهایت غیرضروری باشند جلوگیری کنید.
سرطانهایی که ویروس HPV منجر به بروز آنها میشود، سرطان دهانه رحم، واژن، دهانه واژن، بیضه و دستگاه دفع ادرار در مردان، مقعد، زبان، حنجره و دهان است. شایعترین علائم زگیلهای دفع ادرار به صورت برجستگیهای کوچک انفرادی و یا گروهی است که در نواحی مقعد یا دستگاه دفع ادرار ظاهر میشود. زگیلهای ایجاد شده ممکن است، کوچک، بزرگ، برجسته، مسطح و یا شبیه به گل کلم باشد. گاهی ممکن است، زگیلها بعد از مدتی از بین بروند، از نظر تعداد افزایش و یا کاهش یافته و یا ثابت باقی بمانند. گاهی نیز این امکان وجود دارد که پس از درمان، دوباره بازگردند. با این تفاسیر، بهترین راه آن است که راههای پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا به ویروس HPV را جدی بگیریم که یکی از آنها استفاده از وسیلههای محافظتی در هنگام برقراری رابطه جنسی است. اما یکی دیگر از کارهای اصلی که به میزان زیادی توصیه میشود، انجام تست HPV به صورت منظم است. این تست بسیار ساده است و با برداشت لایه مخاطی و پوششی از ناحیه دستگاه دفع ادرار قابل انجام است. بافت برداشته شده، در آزمایشگاه از جهت وجود انواع ویروسهای HPV مورد بررسی قرار میگیرد و در صورتی که فرد به این ویروس مبتلا باشد، نیاز به بررسیهای بیشتری وجود خواهد داشت، چرا که باید میزان تغییراتی که این ویروس در سلولهای پوششی ایجاد کردهاند را، بررسی کرد تا خطر ابتلا به سرطان تخمین زده شود. همچنین افراد در صورت مشاهده هر حالت غیر معمولی مانند توده، زخم در دستگاه دفع ادرار، معقد، دهان، کیسه بیضه و یا رشد غیر طبیعی در این نواحی، باید در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنند. پزشکان به طور معمول از داروی اسید سالیسیلیک برای درمان برخی از زگیلها استفاده میکنند، اما سایر داروهای درمانی HPV در مردان، ایمیکیمود، پودوفیلین و اسید تری کلرواستیک است. در زنان، انتخاب روش درمان HPV به نظر پزشک و نوع زگیلها بستگی دارد، اما به طور کلی روشهای درمان می تواند استفاده از محلول پودوفیلین، لیزر درمانی و یا کرایوتراپی باشد. کرایوتراپی و یا سرما درمانی از بهترین و قطعیترین روشهای درمان زگیل دفع ادرار است که در مطب پزشک انجام میشود. در این روش درمانی، نیتروژن مایع در دمای منفی 196 درجه روی زگیلها اسپری میشود. پزشک متخصص به منظور کاهش درد از بیحسی موضعی استفاده میکند. مدت زمان لازم برای استفاده از این درمان در حدود 20 دقیقه است. لیزردرمانی، یکی دیگر از روشهای درمان ویروس HPV است، با توجه به آنکه ویروس پاپیلوما، تا چه عمقی به بافتهای پوششی بدن نفوذ کرده باشد، امکان استفاده از لیزردرمانی وجود دارد. البته لیزر درمانی مزایا و معایب خود را دارد، برای مثال درمان با آن قطعی است، اما سوزش و درد پس از لیزردرمانی، در کوتاه مدت، ممکن است آزار دهنده باشد.